Toυρκικός Τύπος: «Mεγάλη πτώση στην τιμή του χρυσού»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Μεγάλη πτώση» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην πτώση της τιμής του χρυσού και τονίζει πως μέσα σε 48 ώρες μειώθηκε η τιμή του 200 δολάρια η ουγκιά. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο χρυσός που βρίσκεται «κάτω από τα μαξιλάρια» στην Τουρκία φτάνει τα 253 δισεκατομμύρια δολάρια , έχασε την αξία του κατά 33 δισεκατομμύρια.

«Έφυγε ο τρομοκράτης, ήρθε ο τουρίστας» είναι ο τίτλος της Τürkiye. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως μετά τις προσπάθειες επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος στην κοιλάδα Ράμπατ της πόλης Τούντζελι ξεκίνησαν τουριστικές εκδορμές, ενώ μέχρι πριν από λίγους μήνες γίνονταν μάχες ανάμεσα στους τούρκους στρατιώτες και τους αντάρτες του PKK.

«Ξεκινά η αποχώρηση , η πορεία από τη ΜΙΤ» είναι ο τίτλος της Star. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως εντός λίγω ημέρων θα ξεκινήσει η διαδικασία της αποχώρησης των Κούρδων ανταρτών από την Τουρκία και όπως γράφει η Star “την πορεία που θα ακολουθήσουν οι αντάρτες προς το Βορειο Ιράκ θα την καθορίσει η ΜΙτΤ για να μην υπάρξουν προβλήματα».