Toυρκικός Τύπος: «Mυστική έρευνα για το Γκεζί»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Μυστική έρευνα για το Γκεζί» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « ο εισαγγελέας της υπόθεσης Εργκενεκόν ερευνά και την υπόθεση των γεγονότων στο πάρκο Γκεζί και εξετάζει ανθρώπους και οργανισμούς που ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα».

«Δεν παρακολουθούμε τα κοινωνικά δίκτυα» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην ανακοίνωση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ που διαψεύδουν πως παρακολουθείται το Twitter και το Facebook. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά πως η ΜΙΤ τονίζει πως δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολουθήσης εκατομμυρίων χρηστών και πως η υπηρεσία δεν έχει στόχο την προσωπική παρακολούθηση δεδομένων.

«Επείγουσα έρευνα για το επεισόδιο στην περιοχή Λίτζε» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει στείλει ειδικό ερευνητή που θα εξετάσει τα επεισόδια που ξέσπασαν στην περιοχή Λίτζε της νοτιοανατολικής Τουρκίας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας νεαρός Κούρδος από τα πυρά ενός ανδρα της στρατοχωροφυλακής.