Toυρκικός Τύπος: «Πρόωρη προαγωγή»

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Πρόωρη προαγωγή» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα των επιλογών για την ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. « Ο αρχηγός της στρατοχωροφυλακής ο οποίος αναμένονταν να γίνει αρχηγός του Στρατού Ξηράς αποστρατεύτηκε. Την ηγεσία του Στρατού ανέλαβε ο Χουλουσί Ακάρ όπου του άνοιξε ο δρόμο σε δυο χρόνια να αναλάβει όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Η ρύθμιση της Εργκενεκόν» είναι ο τίτλος της Türkiye. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως « το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο καθόρισε τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Μπεκίρ Καλγιοντζού «σκάλωσε» λόγω της εμπλοκής του ονόματος του στις δίκες της Εργκενεκόν. Το 2015 ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ο Χουλουσί Ακάρ».

«Ακόμα γίνεται αποστολή όπλων στην Αλ Νούσρα» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του ηγέτη των Κούρδων της βόρειας Συρίας (PYD) Σαλίχ Μουσλίμ ο οποίος τονίζει πως παρά τις διαβεβαιώσεις από την τουρκική πλευρά πως δεν θα υπάρχει καμία αποστολή όπλων , κάποιοι συνεχίζουν μέσω της Τουρκίας να στέλνουν όπλα στην εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση.