Τουρκικός Τύπος: «Tαγίπ ο Νέρωνας»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Ταγίπ ο Νέρωνας» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sol. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται «στο θέμα της επέμβασης του Ερντογάν και του δήμου της Κωνσταντινούπολης για την εξαφάνιση του πάρκου στην πλατεία Ταξίμ όπου θα χτιστεί εμπορικό κέντρο. 4 ημέρες ο κόσμος αντιστέκεται. Οι αστυνομικοί έκαψαν τις σκηνές των διαδηλωτών» αναφέρει η εφημερίδα που παρομοιάζει τον τούρκο πρωθυπουργό με τον Νέρωνα, «καθώς ο αυτοκράτορας της Ρώμης είχε κάψει την πόλη για να τη διαμορφώσει σύμφωνα με τα δικά του γούστα». Η ίδια εφημερίδα γράφει « ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως για το πάρκο Γκεζί στο Ταξίμ ελήφθησαν οι αποφάσεις και πως δεν θα υποχωρήσει».

«Τα αέρια δεν τους σταματούν» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις διαδηώσεις χιλιάδων Τούρκων στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ που διαμαρτύρονται για να μην κοπούν τα δέντρα και να μην χτιστεί στο σημείο αυτό εμπορικό κέντρο. « η αστυνομία επεμβαίνει κάθε μέρα με αέρια όμως οι διαδηλωτές δεν πτοούνται και επι 4 ημέρες συγκεντρώνονται στο σημείο αυτό».

«Μην παραμβαίνεις στον τρόπο ζωής των ανθρώπων» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας Χασίμ Κιλίτς ο οποίος, την ημέρα που ο νόμος για τον περιορισμό της χρήσης του αλκοόλ αποστέλλονταν προς υπογραφή στο προεδρικό Μέγαρο τόνισε πως «οι επεμβάσεις που γίνονται στον τρόπο ζωής των ανθρώπων κουράζουν τις συνειδήσεις» δήλωσε ο Κιλιτς.