Toυρκικός Τύπος: «Tοποθεσία Αθήνα, μάθημα τούρκικα»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Τοποθεσία Αθήνα, μάθημα Τούρκικα» είναι ο τίτλος της Ηürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «οι Ρωμιοί της Πόλης που πικραμένοι είχαν εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη τους , τώρα στα εγγόνια τους που γεννήθηκαν στην Αθήνα μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως την περασμένη Κυριακή, 400 μικρά παιδιά , απόγονοι των Ρωμιών της πόλης ηλικίας από 7 έως και 12 ετών, άρχισαν να μαθαίνουν τούρκικα σε ιδιωτικό φροντιστήριο της Αθήνας.


«Silicon Valley στην Κωνσταντινούπολη» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως « ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στο Silicon Valley και ανέφερε πως η τουρκική κυβέρνηση έχει σχέδιο να δημιουργήσει παρόμοια περιοχή και στην Κωνσταντινούπολη».

«Τα Ηeron δεν πετούν» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν στους ισχυρισμούς και πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκαλούν καθυστερήσεις στην υποχώρηση των Κούρδων ανταρτών. Σύμφωνα όμως με το στρατό τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron δεν πετούν εδώ και μια εβδομάδα».