Τουρκικός Τύπος: «Βαθύ αυτί»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Αυτό αλλάζει το καθεστώς» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « οι νομικοί πιστεύουν πως τα σχέδια και οι δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη συγκατοίκηση νέων μπορούν να φέρουν στην Τουρκία ακόμη και την αλλαγή του καθεστώτος». Ο πρώην δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικασητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μιλά στην εφημερίδα και τονίζει πως « αυτά που λέει ο Ερντογάν μπορούν να συμβούν μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα.Στο Σύντγμα αναγράφεται η προστασία της προσωπικής ζωής».

«Βαθύ αυτί» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Μεγάλη Βρετανία, υποκλέπτει συνομιλίες μέσω της βάσης της στην Κύπρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Βρετανοί υποκλέπτουν συνομιλίες από τις 14 οπτικές ίνες οι οποίες διασχίζουν την ανατολική Μεσόγειο.

« Υπάρχει νόμιμη ζωή αλλά υπάρχει και η παράνομη ζωή» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίος υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση μπορεί να επεμβαίνει σε τρόπο ζωής που ο νόμος θεωρεί παράνομο»