Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 25-09-2012

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Ο λαός πληρώνει, ο Ταγίπ ξοδεύει» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sözcü. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη απέκτησε νέο πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μαζί με τις μετατροπές το κόστος του θα φτάσει τα 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κατασκευάζει και νέο πρωθυπουργικό μέγαρο το οποίο θα κοστίσει 300 εκατομμύρια δολάρια. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως ενώ γίνονται αυτές οι δαπάνες , συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση των φόρων.

«Γεννήθηκε ο γιός εκείνου του πιλότου» είναι ο τίτλος της Habertürk.H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «η γυναίκα του πιλότου του αεροσκάφους το οποίο καταρρίφθηκε από τη Συρία στις 22 Ιουνίου γέννησε έναν γιο.» Το μωρό απέκτησε το όνομα του πατέρα του Γκιοκχάν.

«κ. διοικητά αυτό, μπορεί να γίνει πρωτοσέλιδο»; είναι ο τίτλος της Akşam. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Ακαδημία της Αστυνομίας της Τουρκίας ετοιμάζεται να ιδρύσει σχολή δημοσιογραφίας για αστυνομικούς συντάκτες! Όσοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λαμβάνουν και το δίπλωμα τους από την Ακαδημία.