Τούρκοι εθνικιστές της TGB προπηλάκισαν Αμερικανούς στρατιώτες με συνθήματα και κατά της βάσης στην Αλεξανδρούπολη! [pics]

Η Ένωση Νέων της Τουρκίας (TGB), μια κοσμική εθνικιστική οργάνωση νεολαίας, γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μέλη της έβαλαν κουκούλες σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Κωνσταντινούπολη χθες Τρίτη, 2 Νοεμβρίου.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες επέβαιναν στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το πολεμικό πλοίο LCC 20 Board «USS Mount Whitney», το οποίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Δευτέρας.

Δεν είναι σαφές πόσοι στρατιώτες των ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα.

Οι ακτιβιστές της TGB έβαλαν έναν σάκο πάνω από το κεφάλι των στρατιωτών των ΗΠΑ που κατέβηκαν από το πλοίο και δημοσίευσαν τη φωτογραφία στον λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εθνικιστές ακτιβιστές της TGB περιέγραψαν τη δράση τους ως «εκδίκηση» για ένα περιστατικό που ονομάστηκε «Περιστατικό των κουκουλοφόρων» στο βόρειο Ιράκ το 2003. Τότε, στρατιώτες των ΗΠΑ συνέλαβαν μέλη των Τούρκων ειδικών δυνάμεων και τους οδήγησαν μακριά, με κουκούλες πάνω από τα κεφάλια τους, φορτωμένους στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Περίπου 100 Αμερικανοί στρατιώτες εισέβαλαν στους στρατώνες που χρησιμοποιούσαν τα τουρκικά στρατεύματα, συλλαμβάνοντας 11 στρατιώτες και έξι πολίτες και τους μετέφεραν στην περιφερειακή πρωτεύουσα του Κιρκούκ.

Ως συνέχεια του πολέμου στο Ιράκ, η Άγκυρα φοβόταν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο βόρειο Ιράκ, το οποίο θα μπορούσε να ενθαρρύνει αποσχιστικές τάσεις στους Κουρδικούς πληθυσμούς που ζουν στην Τουρκία.

Τα μέλη της TGB φώναζαν συνθήματα όπως «Αμερικάνοι γυρίστε στα σπίτια σας» και «Η νεολαία του Ατατούρκ βρίσκεται σε υπηρεσία», την ώρα που προσπαθούσαν να βάλουν κουκούλες στους Αμερικανούς στρατιώτες.

Η ναυαρχίδα του 6ου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το πολεμικό πλοίο «USS Mount Whitney», το οποίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης.

«Είστε οι δολοφόνοι εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Παρέχετε τόνους όπλων στους τρομοκράτες PKK-YPG. Όμως ηττηθήκατε στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Τουρκία. Είστε εχθρός μας και δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους Αμερικανούς στρατιώτες να περπατούν ελεύθερα στα εδάφη μας», είπαν στους Αμερικανούς στρατιώτες.

Οι εθνικιστές ακτιβιστές είπαν ακόμη ότι η δράση τους ήταν μια απάντηση στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη δήλωση 10 πρεσβευτών που προέτρεψαν την Τουρκία να απελευθερώσει τον φυλακισμένο φιλάνθρωπο Οσμάν Καβάλα.

«Απέναντι στα σχέδια χάους των ΗΠΑ, στα πιόνια της Αμερικής FETO και PKK, στις βάσεις τους που επιδιώκουν να πολιορκήσουν την Τουρκία (σσ με προφανή αναφορά στην παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, μετά την ανανέωση της Κοινής Αμυντικής Συμφωνίας MDCA) και στις 10 μεγάλες δυνάμεις, ΚΑΛΥΨΑΜΕ για άλλη μια φορά τις ηττημένες ΗΠΑ, τον δολοφόνο των καταπιεσμένων εθνών», έγραψε η ομάδα στο Twitter.

Πηγή: Ahvalnews