Τραμπ «αποθεώνει» Ερντογάν: Εδραιώνει την ασφάλεια στα Βαλκάνια!

«Μέλι έσταζε» το στόμα του Τραμπ για τον Ερντογάν -για ακόμη μία φορά- μετά την εκτός προγράμματος συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, ο Τραμπ σχολιάζοντας την συνάντηση με τον Ερντογάν είπε:

«Είχαμε μια εκτός προγράμματος συνάντηση, συζητήσαμε τα πάντα, για την Συρία, τους Κούρδους, τα σύνορα, η ζώνη ασφαλείας τα πάει πολύ καλά, δίνω τα εύσημα στην Τουρκία για αυτό, η κατάπαυση πυρός τηρείται πολύ καλά, η Τουρκία ήταν πολύ καλή στην εδραίωση της ασφάλειας στα Βαλκάνια».

Βέβαια μια απορία για το πώς όσα συζήτησαν Τραμπ και Ερντογά -κατά την δήλωση του ίδιου του Προέδρου των ΗΠΑ- σχετίζονται με τα Βαλκάνια, μάλλον δημιουργείται…

Δείτε το tweet της Λένας Αργύρη για την δήλωση Τραμπ:

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό,ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν σήμερα μια «πολύ παραγωγική» συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Βρετανία, όπως δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνάντηση.

Ο Φαχρετίν Αλτούν έκανε το σχόλιο στο Twitter και το γραφείο του ανέφερε πως η συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ διήρκεσε μισή ώρα.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε τη συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ.

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τη σημασία που έχει η εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Τουρκίας απέναντι στη συμμαχία, η περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της αύξησης του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκ. δολάρια, οι προκλήσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και η ενεργειακή ασφάλεια», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.