Σοκ ! 44 τραυματίες στην Κων/πολη απο την επέμβαση στο Γκεζί!

 Μ.Κ.

Τουλάχιστον 44 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σκληρής επέμβασης της τουρκικής αστυνομίας στο πάρκο Γκεζί που στόχο είχε τη διάλυση της ειρηνικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν οι διαδηλωτές εδώ και 19 ημέρες.
Ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως Αβνι Μουτλού δήλωσε πως «η επιχείρηση μας ήταν σύντομη και επιτυχής».
Ανάμεσα στα θύματα της επέμβασης ήταν και η συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας Κλαούντια Ρόθ η οποία βρίσκονταν στο πάρκο μαζί με τους διαδηλωτές. Η Ροθ λιποθύμησε από τα δακρυγόνα.

Μόνο που ο νομάρχης δεν ανέφερε πως τούρκοι αστυνομικοί έριχναν δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και έριχναν δακρυγόνα στο λόμπι του ξενοδοχείου.
Πολλά ξενοδοχεία φιλοξενούν τους ταλαιπωρημένους διαδηλωτές. Εθελοντές γιατροί στα λόμπι των ξενοδοχείων βοηθούν τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν από την επέμβαση της αστυνομίας.
Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ Η αστυνομία έχει κλείσει πολλούς δρόμους που οδηγούν στην πλατεία. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε κάποια ξενοδοχεία εισέβαλαν άνδρες της στρατοχωροφυλακής.
Στην Ευρωπαϊκή και στην Ασιατική όχθη της Κων/πολης χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να αντιδράσουν στην επέμβαση της αστυνομίας. Από την περιοχή Γκαζί χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους και έκλεισαν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο με στόχο να πραγματοποιήσουν πορεία στην πλατεία Ταξίμ.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο έγινε αυτή η επέμβαση καθώς οι διαδηλωτές δεν εμπόδιζαν ούτε την κυκλοφορία, ούτε ενοχλούσαν κανένα να, απλά είχαν εγκατασταθεί με τις σκηνές τους στο πάρκο Γκεζί. Οι διαδηλωτές δεν θέλουν να χτιστεί εμπορικό κέντρο στο πάρκο, ένα σχέδιο που έχει ανακοινώσει ο Ερντογάν.