Τσαβούσογλου: Η Ρωσία παραβιάζει την εκεχειρία στη Συρία

Αιχμές κατά της Ρωσίας άφησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την ότι σκότωσε τουλάχιστον 16 αμάχους σε βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής στη Συρία, λίγο μετά την ανακοίνωση του σχεδίου εκεχειρίας που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε μία εβδομάδα.

«Υπήρξαν επίσης αεροπορικά πλήγματα εναντίον σχολείων και νοσοκομείων» πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια περιοχή διεξήχθησαν οι βομβαρδισμοί.

Αναφορικά με τις προσφυγικές ροές, ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Άγκυρα πρέπει να οικοδομήσει νέους καταυλισμούς στην Τουρκία προτού μπορέσει να τους υποδεχθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι η χώρα του φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια Σύρους.
Πάντως, διερωτήθηκε «γιατί αυτοί οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τις πόλεις τους;». «Παρέμειναν (εκεί) για πέντε χρόνια παρά τους τρομοκράτες και το βάρβαρο καθεστώς (της Δαμασκού). (Έφυγαν) λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.