Τσαβούσογλου: Οι Ε/κ θα πάρουν απάντηση από το παρελθόν αν τολμήσουν τίποτα

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου «χτύπησε» με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, μιλώντας σε ακραίο τόνο, συνεχίζοντας από εκεί που «άφησε» σήμερα το πρωί ο Ερντογάν, με απειλές κατά των Ελληνοκυπρίων για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τα πυρά του Τούρκου Προέδρου ότι «αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουνε», ο Τσαβούσογλου είπε πως αν οι Ελληνοκύπριοι «τολμήσουν τίποτα» θα πάρουν «απάντηση από το παρελθόν».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαπέλυσε, καθώς σε συνέντευξη του στην Τουρκική κρατική τηλεόραση TRT δήλωσε πως: «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι».

Στη συνέχεια προσέθεσε πως: «Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν».

Επίσης, δήλωσε ότι: «Όλα τα βήματα μας είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της το αποφασίζει μόνο η Τουρκία. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτρια δύναμη, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’’ και του τουρκοκυπριακού λαού».

Πηγή: Eleftheros Tupos