Ο Τσαβούσογλου μιλά για λύση win-win, αλλά δείχνει την «Τουρκική ΑΟΖ» μέχρι την Κρήτη!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε όλα τα μέρη στην ανατολική Μεσόγειο να συνεργασθούν με την Τουρκία για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας χάρτη με την υποτιθέμενη Τουρκική ΑΟΖ, η οποία φτάνει μέχρι την Κρήτη!

«Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο λύσης. Θέλουμε μια λύση win-win για την Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Θέλουμε να μοιραστεί ο πλούτος. Σε νομικά θέματα όπως το Δίκαιο της θάλασσας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους ‘πολιτικής μαφίας’. Δεν θα λειτουργήσουμε σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα. Η Κύπρος είναι εθνικός μας σκοπός», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου, πάντα σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Τσαβούσογλου έστειλε μήνυμα και προς την Αθήνα λέγοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί να δει την Ελλάδα ως εταίρο με τη νοοτροπία του win-win για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

«Το έθνος μας ανοίγει την καρδιά του για να επεκτείνει τις φιλίες του. Αφήστε μας να δουλέψουμε μαζί προς όφελος της περιοχής μας και του λαού μας. Συνεπώς το μήνυμα μας σε όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή είναι ένα: Ακολουθήστε μας στο δρόμο της συνεργασίας, όλοι θα κερδίσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.