«Ιστορική για τη Τουρκία η απόφαση για τη ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ»

Εάν επικυρωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση «Bαριοπούλα» αυτό θα αποτελέσει ιστορικό βήμα μπροστά.Τη δήλωση αυτή του προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Χ. Σβόμποντα προβάλλει η τουρκική εφημερίδα »Ζαμάν».  Ανάμεσα στα άλλα, ο αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ότι είναι γνωστές στην Ευρώπη οι απόπειρες του στρατού για ανάμειξη στην πολιτική.  Τόνισε άκόμα ότι ο στρατός έχει την ευθύνη για την προστασία τις χώρας από εξωτερικές απειλές και αν υπάρχει συνομωσία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δικαστικά. Πρόσθεσε ότι η επικύρωση των ποινών για την υπόθεση «Βαριοπούλα» , εφόσον επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποτελέσει ιστορικό βήμα μπροστά για την Τουρκία.

Το Γενικό Επιτελείο ελπίζει σε αμερόληπτη δίκη

Ο τουρκικός  Τύπος αναφέρεται σήμερα  στη σχετική ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στην οποία τονίζεται ότι ο στρατός συμμερίζεται τον πόνο των αξιωματικών του στρατού που καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στην συνωμοτική  υπόθεση «Βαριοπούλα»  και ακόμα εκφράζεται η πεποίθηση  ότι η δίκη θα ολοκληρωθεί μέσα στο πλαίσιο αμερόληπτης εκδίκασης και σεβασμού του νόμου.
Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους στην Άγκυρα έχει αξία το σχόλιο της εφημερίδας Ζαμάν η οποία  παρατηρεί σε σχέση με την ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει εκτίμηση σχετικά με την απόφαση και ότι απλά περιγράφει την κατάσταση χωρίς να την σχολιάζει,αλλά απλά τονίζοντας την ανάγκη για σεβασμό στο νόμο.  Αυτό – επισημαίνει η Ζαμάν – αποτελεί αλλαγή στη στάση του στρατού, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι προηγούμενοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου  είχαν ταχθεί υπέρ των υπόδικων της υπόθεσης «Βαριοπούλα».