Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι αστυνομικοί εκτοξεύουν χημικά προς τους Έλληνες

Στις αποκαλυπτικές εικόνες αποτυπώνεται πώς και ποιοι ξεκίνησαν τα επεισόδια στις Καστανιές. Οι κινήσεις των Τούρκων αστυνομικών καταγράφονται. Βρίσκονται μόλις 40 μέτρα μακριά από το ελληνικό έδαφος.

Onalert Newsroom
Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα νέα επεισόδια στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Καστανιές, ξεκίνησαν λίγο πριν τις 09.00, με εκατοντάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στην Ελλάδα. Οι ελληνικές δυνάμεις, στρατιώτες και αστυνομικοί, δέχτηκαν βροχή από χημικά και δακρυγόνα, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους και να αποτρέψουν τις παράνομες εισόδους.

Οι εικόνες που έρχονται στο προσκήνιο, αποκαλύπτουν πώς έπεσαν αυτά τα χημικά στο ελληνικό έδαφος. Το πλάνο από ελληνικής πλευράς δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται περίπου 40 μέτρα από τα σύνορα.

Στο σημείο επικράτησε ένταση. Οι Τούρκοι είχαν πάρει τις θέσεις τους από νωρίς και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τα επεισόδια στις Καστανιές. Μόλις έδωσαν το σύνθημα, μόλις εκτόξευσαν τα πρώτα χημικά, οι μετανάστες άρχισαν να τρέχουν χωρίς αποτέλεσμα στα σύνορα.

Η Τουρκία όπως φαίνεται περίμενε να περάσει η χθεσινή μέρα με την επίσκεψη της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο για να δείξει ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικρατούσε σχετική ηρεμία. Από νωρίς το πρωί όμως τα πράγματα άλλαξαν όπως φαίνεται στις εικόνες.

Πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35