Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για το σαρίν που βρέθηκε στα Άδανα

Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Επιμένει ο τουρκικός τύπος να ασκεί κριτική για τον περίεργο χειρισμό της Αγκυρας σχετικά με τα δύο κιλά νευροπαραλυτικού αερίου σαρίν, που βρέθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στα Άδανα- έγραψε σχετικά το OnAlert! 

Ο αρθρογράφος της Hurriyet, κ. Μεχμέτ Γιλμάζ,αναφέρεται αρχικά στα στοιχεία της υπόθεσης:  Η ποσότητα του νευροπαραλυτικού αερίου σαρίν, βρέθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στα Άδανα και όπως φημολογείται, το αέριο ανήκει στην εξτρεμιστική μουσουλμανική οργάνωση Αλ Νούσρα που αντιμάχεται τον Ασαντ και εισήλθε παράνομα στην Τουρκία από την Λιβύη.
 
Τα περίεργα
Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα περίεργα- γράφει ο αρθρογράφος : Παρόλα τα αρχικά στοιχεία, λίγο αργότερα οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι η ουσία που βρέθηκε στα Άδανα δεν ήταν αέριο σαρίν αλλά …αντιψυκτικό. Στην ίδια άποψη επιμένει και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ότι η ουσία ήταν …«κάτι σαν αντιψυκτικό».
 
Αντιψυκτικό …καλοκαιριάτικα!

Ο Τούρκος αρθρογράφος υπογραμμίζει – ρίχνοντας τα καρφιά του – ότι είναι περίεργο οι δυνάμεις ασφαλείας να μπέρδεψαν το αντιψυκτικό, το οποίο είναι …υγρό, με το σαρίν, το οποίο είναι …αέριο! Είναι ακόμα πιο περίεργο, γράφει, το γεγονός ότι κάποιος προσπάθησε να περάσει παράνομα στη χώρα, μέσω …Λιβύης, αντιψυκτικό ιδιαίτερα την …καλοκαιρινή περίοδο! 
 

Όπως έγραψε ήδη το OnAlert  - με βάση δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα ς«Ταράφ» – .ελεύθερα αφέθηκαν τα 11 από τα 12 πρόσωπα που είχαν προσαχθεί στα Άδανα και φέρονταν να είχαν στην κατοχή τους χημικό αέριο σαρίν, στο πλαίσιο των ερευνών της ασφάλειας των Αδάνων σχετικά με μέλη της Αλ Κάιντα που συνδέονται με το Μέτωπο Αλ Νόσρα στη Συρία.

Η έρευνα της ασφάλειας των Αδάνων είχε ξεκινήσει μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Ρέϊχανλι της Αντιόχειας (Χάταϊ) την 11η Μαΐου 2013, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 52 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 146.Η «Ταράφ» γράφει ότι οι ένδεκα που αφέθηκαν ελεύθεροι βρίσκονται ήδη στη Συρία και έχουν ενταχθεί στο μέτωπο Αλ Νόσρα. 
Μετά άρχισε η …στροφή!