Ουάσινγκτον προς Άγκυρα σε νέα κόντρα : «Ξεχάστε τον Γκιουλέν, ζει στις ΗΠΑ»

Η Μαρί Χαρφ-εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με δήλωσή της έκανε σαφές προς την Άγκυρα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να της «δώσει» τον Γκιουλέν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι το αίτημα “είναι κωμικό”.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον “νοιώθει” πιο κοντά στον Φετουλλάχ Γκιουλέν που φέρεται να υποστηρίζει την αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας , απάντησε λέγοντας:

“Η Τουρκία είναι σύμμαχος χώρα ,μέλος του ΝΑΤΟ. Να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Η Τουρκία είναι ένας στενός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε πάντα και σε όλα τα θέματα αλλά εμείς ποτέ δεν συμφωνούμε με κάποιον σε όλα. Για αυτό ξεχάστε τον κύριο που ζει στην Πενσυλβάνια. Έχουμε μια διμερή συμμαχία με την τουρκική κυβέρνηση. Όταν έχουμε διαφωνία το εκφράζουμε. Το ίδιο κάνουμε και όταν συμφωνούμε”.

Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο αρχίζουν να κυκλοφορούν βίντεο σαν κι αυτό που εντόπισαν τα tourkikanea.gr και στο οποίο φαίνεται μία από τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για να προσμετρηθούν λευκά ψηφοδέλτια στο κόμμα AKP του Ερντογάν. “Ας μετρήσουμε αυτό το λευκό υπέρ του AKP “, ακούγεται να λέει ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής.