“Ξεδιάντροπη” αποκάλεσε ο Ερντογάν δημοσιογράφο του Economist

"Τα πήρε" πάλι ο Ερντογάν.

“Ξεδιάντροπη” αποκάλεσε ο Ερντογάν δημοσιογράφο του Economist

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύο μόλις ημέρες από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά μίας δημοσιογράφου.

Πρόκειται για την Αμπερίν Ζαμάν, ανταποκρίτρια του Economist στην Τουρκία, την οποία ο Ερντογάν αποκάλυψε ξεδιάντροπη και στρατευμένη. 

Αφορμή για το “στόλισμα” ήταν μία ερώτηση της δημοσιογράφου, η οποία δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή: “μα δεν είναι υπερβολικό να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο στην Τουρκία; Σε μια μουσουλμανική χώρα; Αφού πρώτον το Ισλάμ επικεντρώνεται στην κοινότητα και όχι το άτομο και δεύτερον το μορφωτικό επίπεδο στην Τουρκία δεν είναι κατάλληλο γι’ αυτό;”.

Αυτό προκάλεσε την οργή του Ερντογάν που την αποκάλεσε δήθεν δημοσιογράφο, αναίσχυντη και συνέχισε: “σου έδωσαν στο χέρι ένα μολύβι και αρθρογραφείς. Και σε βγάζουν και στα κανάλια του ομίλου Ντογάν για να εξυβρίζεις ένα λαό του οποίο το 99% είναι μουσουλμάνοι”. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία - Φάρατζ
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Νάιτζελ Φάρατζ, προκαλώντας εκλογές στην περιφέρειά του – Θα είναι ξανά υποψήφιος

Oι επαναληπτικές εκλογές στο Κλάκτον θα είναι μία από τις σημαντικότερες πολιτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών στη Βρετανία, σημειώνουν αναλυτές