1453: Βίντεο της Τουρκίας για τα 565 χρόνια από την Άλωση της Πόλης

1453, βίντεο της Τουρκίας για τα 565 χρόνια από την Άλωση της Πόλης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η προεδρία της Δημοκρατίας ετοίμασαν ένα ειδικό βίντεο για την 565η χρονιά από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Στο βίντεο παρουσιάζονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο σουλτάνος Μωάμεθ Ο Πορθητής, ο σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ και οι Ατατούρκ, Μεντερές και Τουργκούτ Οζάλ. Στο βίντεο συχνά διακρίνεται το οθωμανικό λάβαρο με τις τρεις ημισελήνους και στο τέλος του εμφανίζεται ο Ερντογάν.

Η 565η επέτειος από την πτώση της Βασιλεύουσας της Κωνσταντινούπολης, θα γιορτασθεί από τον δήμο Κωνσταντινούπολης (ΙΒΒ) στο Χάλιτς. Στην ανακοίνωση που έγινε από τον ΙΒΒ, αναφέρεται πως το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 19:30 στην περιοχή του Συνεδριακού Κέντρου Χάλιτς και σε αυτό θα υπάρχει συναυλία από ομάδα σούφι μουσικών του υπουργείου Πολιτισμού. 

Μετά από την συναυλία, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ιφτάρ με την συμμετοχή επισήμων από Κωνσταντινούπολη και κρατικών αξιωματούχων.Μετά από το ιφτάρ λόγω της 565ης επετείου της αλώσεως θα αρχίσει ¨Ειδική Επίδειξη Άλωσης¨.



ΠΗΓΗ: https://www.sondakika.com