Χημικά – θάνατο έριξε ο Ερντογάν στους διαδηλωτές

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Με επικίνδυνα χημικά »ψεκάζουν» τους διαδηλωτές στην Τουρκία τα οχήματα ψεκασμού νερού! Πρόκειται, όπως διαπίστωσε εξέταση σε Πανεπιστημιακό εργαστήριο για το «Oleoresin capsicum», για ένα υλικό που δε διαλύεται στο νερό. Το υλικό αυτό μπορεί να διαλυθεί μόνο με μεθανόλη και ασετόν. Και επειδή μένει πάνω στο νερό, όταν ψεκάζεται νερό στους διαδηλωτές είναι σαν να ψεκάζεται σ’ αυτούς απευθείας χημική ύλη, η οποία προκαλεί κάψιμο στα μάτια, πρόβλημα στους μυς και άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια. Καμιά φορά, αναφέρεται   προκαλεί και στην επιδερμίδα κόκκινες κηλίδες και καμιά φορά οδηγεί ακόμα και στο θάνατο!

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στην δημοσιότητα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (του CHP)  κ.  Ουμίτ Οζγκιουμούς, ο οποίος όπως είπε είχε δώσει στο πανεπιστήμιο Τσουκούροβα προς εξέταση πουκάμισο διαδηλωτή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι  το πουκάμισο είχε «Oleoresin capsicum».

Ο βουλευτής Οζγκιουμούς  αναφέρει  πως ορισμένοι που επηρεάστηκαν από τον ψεκασμό αντιμετώπισαν μία κατάσταση επιληπτικής κρίσης, γράφει η  Cumhuriyet, στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Χημικά με πίεση».