«Χρυσές δουλειές» με τους πρόσφυγες κάνει η Τουρκία! Παίρνει λεφτά και από το Κουβέϊτ

“Χρυσές δουλειές” με τους πρόσφυγες κάνει ο Ερντογάν. Ο γνωστός Ντάϊσεμπλουμ πιέζει όποιον και όπως μπορεί στην ΕΕ για να δοθούν άμεσα τα 3 δις στην Τουρκία προκειμένου να…διαχειριστεί το θέμα των προσφύγων . Την ίδια ώρα η Τουρκία θα πάρει 20 εκατομμύρια δολάρια από το Κουβέϊτ κι έπεται συνέχεια.

Η ηλεκτρονική έκδοση της TURKIYE σε είδηση με τίτλο «Συμφωνία για χορήγηση 20 εκατ δολαρίων στους πρόσφυγες από τη Συρία» αναφέρει ότι το Κουβέιτ υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία, βάσει της οποίας πρόκειται να στηρίξει οικονομικά την κάλυψη αναγκών υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης των Σύρων προσφύγων. Μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο Σύμβουλος του Τούρκου Πρωθυπουργού, Murtaza Yeti δήλωσε σχετικά : «Αυτό φυσικά είναι ένα πρώτο βήμα. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, το ίδιο και η κρίση. Η παροχή μιας οικονομικής βοήθειας από το Κουβέιτ θεωρούμε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία».
Από την πλευρά του Κουβέιτ, δηλώσεις έκανε ο Πρόεδρος του Ταμείου Ανάπτυξης, Abdulwahab A. Al Bader, ο οποίος είπε : «Ήρθαμε στην Τουρκία για την υπογραφή της Συμφωνίας ύψους 20 εκατ δολαρίων για τους Σύρους πρόσφυγες που μένουν εδώ. Αυτό το ποσό, είναι για τη στήριξη των Σύρων. Πέρσι, στη διάρκεια της τρίτης Συνόδου για τη Συρία το κράτος του Κουβέιτ, υπέγραψε συμφωνία με την οποία δεσμεύτηκε να παράσχει 500 εκατομμύρια για τους Σύρους πρόσφυγες».