Υπερόπλο Παιδεία: Στην Ελλάδα το διαλύουν στη Τουρκία επενδύουν – 5000 υποτροφίες!

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα άπαντες με πρώτη τη κυβέρνηση κάνουν ότι είναι δυανατόν για να μην υπάρχει καμία ελπίδα στο χώρο της εκπαίδευσης στη γειτονική Τουρκία επενδύουν. Εδώ πάμε να λύσουμε τα προβλήματα με σύγκρουση και με αγωγές (!) και απέναντι ριχνουν χρήμα για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές, έχοντας καταλάβει ότι όπλα δεν είναι μόνο τα “σιδερικά”.

Στους 5.000 ανέρχεται ο αριθμός των ξένων που σπουδάζουν με υποτροφία στην Τουρκία! Μάλιστα , σύμφωνα με επίσημα στοιχεία αυξάνεται χρόνο τον χρόνο ο αριθμός των ξένων που επιθυμούν να σπουδάσουν στα δεκάδες πανεπιστήμια της Τουρκίας. 

Στους 5.000 ανέρχεται ο αριθμός των ξένων που σπουδάζουν με υποτροφία στην Τουρκία!

Φέτος έχουν γίνει αιτήσεις ακόμα και από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αρμενία, αναφέρεται στα ΜΜΕ. Περισσότεροι από 140.000 φοιτητές από 150 χώρες του κόσμου συμπληρώνουν, λέει, την αίτηση από το διαδίκτυο. Στην συνέχεια  πραγματοποιείται ένα είδος  ακαδημαϊκής αξιολόγησης για τους 56.000 από αυτούς που πληρούν τα αρχικά κριτήρια και μετά καλούνται για συνέντευξη. Τελικά αποφασίζεται ποιοι 5.000 φοιτητές αποκτούν το δικαίωμα να σπουδάσουν σε τουρκικά πανεπιστήμια. 

Αυτό που δεν λένε καθαρά οι σχετικές αναφορές είναι ότι υπάρχει σαφής προτίμηση σε ισλαμικές χώρες ( κύριος της παρακαυκάσιας περιοχής), σε χώρες που βάζει ως εμπορικό στόχο η Αγκυρα καθώς και όσοι επιθυμούν τουρκικές/μουσουλμανικές σπουδές  Και βεβαίως από χώρες που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα ή μουσουλμανική μειονότητα, με προφανείς σκοπούς. 

Διαβάστε ακόμη:

Φυλακισμένοι νέοι στις πρώην στρατιωτικές φυλακές Αυλώνα μπήκαν σε Πολυτεχνείο και ΤΕΙ

«Πόλεμος» και στις στρατιωτικές σχολές – Τροπολογία φέρνει τα πάνω κάτω και προκαλεί αντιδράσεις