Ύποπτος θάνατος στελέχους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του νεαρός Τούρκος μηχανικός ηλεκτρονικών συστημάτων, εργαζόμενος στη μεγαλύτερη τουρκική αμυντική βιομηχανία Aselsan.

Ο 28χρονος Ερντέμ Ουγκούρ ειδοποίησε, δύο ημέρες πριν, τους συναδέλφους πως είναι άρρωστος και θα πάει για δουλειά. Κατόπιν αυτού δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής.

Ανησυχώντας οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία, τελικά, παραβίασε την πόρτα του διαμερίσματός του και τον βρήκε νεκρό, στο κρεβάτι, δηλητηριασμένο από αέριο. Δίπλα του υπήρχε ένας κύλινδρος αερίου από όπου, ακόμα, διέρρεε αέριο.

Το περίεργο είναι πως ο Ουγκούρ είναι το έκτο, κατά σειρά, στέλεχος της τουρκικής εταιρείας που χάνει τη ζωή του υπό ύποπτες συνθήκες.

Το 2006 στέλεχος της εταιρείας βρέθηκε δολοφονημένο με μαχαίρι. Το 2007 άλλο στέλεχος είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και ένα ακόμα ρίχθηκε από τον έκτο όροφο του κτηρίου όπου διέμενε. Και τα τρία αυτά στελέχη εργάζονταν σε ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα.

Το 2007 επίσης ένα σημαίνον στέλεχος της εταιρείας αυτοκτόνησε, όπως είπαν οι αρχές, όταν υπηρετούσε τη θητεία του, ενώ το 2013 ένα ακόμα στέλεχος σκοτώθηκε σε ατύχημα (;) με αυτοκίνητο. Βρέθηκε όμως με πλαστή ταυτότητα.
Η Aselsan είναι η μεγαλύτερη τουρκική εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων άμυνας και ασφάλειας και συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Μάλλον οι ανωτέρτω θάνατοι δεν είναι και τόσο τυχαίοι, τελικά.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert