Τουρκικά μαχητικά χτυπάνε το PKK στο βόρειο Ιράκ

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές με στόχο τις βάσεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurryiet.

Συνολικά 12 F-16 και F-4 μαχητικά αεροπλάνα χτύπησαν 11 στόχους συμπεριλαμβανομένων και αποθηκών πυρομαχικού υλικού και καταφύγιων του ΡΡΚ στα στρατόπεδα »Hakurk», »Haftanin», »Avaşin» και »Basyan» στο βόρειο Ιράκ στις 23 Μαρτίου , μεταξύ 21:00 μ.μ και 21.30 μ.μ, όπως είπε το Γενικό Επιτελείο σε δήλωση του.

Tουρκικά μαχητικά χτύπησαν επίσης στρατόπεδα του ΡΚΚ, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο βόρειο Ιράκ ως μέρος των δύο ξεχωριστών αεροπορικών επιδρομών στις 23 Μαρτίου.

Επίσης, σήμερα ένας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε από επίθεση του ΡΚΚ στη συνοικία Nusaybin, στη νοτιοανατολική επαρχία Μardin.

Οι στρατιωτικοί του PPK πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε ένα κτίριο κατά τη διάρκεια ειδικής χωροφυλακής επίβλεψης της μονάδας. Εκτός από τον στρατιώτη που σκοτώθηκε τραυματίστηκαν και τέσσερις άλλοι στρατιώτες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Nusaybin.

Οι επιχειρήσεις στην περιοχή Nusaybin ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου, ενώ αμέσως μετά η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ. Στρατιώτες και αστυνομικοί απομάκρυναν οδοφράγματα που έχουν συσταθεί από μαχητές του ΡΚΚ στην πόλη.