Τουρκική ενόχληση για την επίσκεψη Βενιζέλου στην Αίγυπτο

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Ως τον πιό υψηλόβαθμο ξένο αξιωματούχο που επισκέπτεται το Κάιρο μετά την καθαίρεση Μόρσι και την ανάληψη της εξουσίας από νέα \κυβέρνηση υπό την σκέπη του στρατού χαρακτηρίζει  την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ  κ. Βενιζέλου, στην Αίγυπτο , ο τουρκικός τύπος.

Συγκεκριμένα σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk και , σύμφωνα με πληροφορίεςτης
 από αρμοδίους της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ο κ. Βενιζέλος, που μετέβη στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ, Νεμπίλ Φεχμί, θα προβεί σε επαφές κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και οι εξελίξεις στην περιοχή.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι του πιο ανώτερου επιπέδου αρμόδιος που επισκέπτεται τη χώρα από τις 3 Ιουλίου, που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αιγύπτου Μουρσί, μέχρι σήμερα,  αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της προσωρινής κυβέρνησης, Χαζίμ Αλ Μπιμπλαβί και στη συνέχεια με τον ΥΠΕΞ, Νεμπίλ Φεχμί. Μετά τις συναντήσεις αυτές θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο ΥΠΕΞ.
 
Διπλωματικοί αναλυτές σημειώνουν ότι η επισήμανση του ότι ο κ Βενιζέλος είναι όπιό υψηλόβαθμοςξένοςαξιωματούχοςπου επισκέπτεται το Κάιρο δείχνει τον προβληματισμό της Αγκυρας σε σχέση με την εξέλιξη θεμάτων που την αφορούν και άπτονται όχι μονο την ισορροπία στην Αν Μεσόγειο άλλά και διμερή θέματα όπως η οριοθέτηση των ΑΟΖ κλπ.