Τουρκία: Απορρίφθηκε το 758ο αίτημα συνάντησης του Οτσαλάν με τους δικηγόρους του

Οι δικηγόροι του ηγέτη των κουρδικών Αμπντουλάχ Οτσαλάν άσκησαν αίτημα ενώπιον του Εισαγγελέα της Μπούρσα για 758η φορά, για να επισκεφθούν τον πελάτη τους στη φυλακή των νησιών İmralı.

Ο Οτσαλάν κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στα νησία Imrali και για περίπου 7 χρόνια η Τουρκική δικαιοσύνη εμποδίζει συστηματικά την αυτονόητη συνάντηση του με τους συνηγόρους του.

Η προσφυγή, για να επιτραπεί η συνάντηση των δικηγόρων του με τον Οτσαλάν, απορρίφθηκε για ακόμα μία φορά, καθώς ο Εισαγγελέας έκανε επίκληση λόγων περιορισμού των καταδίκων σύμφωνα με τον νόμο περί εκτέλεσης ποινών και μέτρων ασφαλείας αριθ. 5275.

Οι προσφυγές των δικηγόρων του Οτσαλάν έχουν απορριφθεί επανειλημμένα από τις 27 Ιουλίου του 2011 από τον Γενικό Εισαγγελέα της Μπούρσα.

Οι αιτιολογίες για την απόρριψη των αιτημάτων των δικηγόρων του Οτσαλάν μπορούν να χαρακτηρισθούν, τουλάχιστον, ευφάνταστες. Μερικές από τις δικαιολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι οι ακόλουθες: «κακές καιρικές συνθήκες», «χαλασμένα πλοία», «επισκευές πλοίων» και «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Την ίδια ώρα, η Τουρκική δικαιοσύνη συνεχίζει να κρατά στις φυλακές της Αδριανούπολης τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για περισσότερες από 80 ημέρες, χωρίς να τους έχει απαγγείλει κατηγορητήριο.  

Πηγή ANF News.