Τουρκία: Αρκετά πιθανό να ξεκινήσουν αύριο οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Τι δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, σε μέσο ενημέρωσης στην Τουρκία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Onalert Newsroom
Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πιθανότητα το πρώτο πλοίο εξαγωγής σιτηρών να αναχωρήσει από τα λιμάνια της Ουκρανίας αύριο Δευτέρα είναι μεγάλη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μέσο ενημέρωσης στην Τουρκία. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι το κοινό συντονιστικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη πιθανότατα θα ολοκληρώσει τις τελικές εργασίες στα δρομολόγια εξαγωγής πολύ σύντομα.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ουκρανικές γεωργικές εταιρείες, της Nibulon, ο Ολεκσέι Βαντατούρσκι και η σύζυγός του σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό στην περιοχή Μικολάιφ, δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ.

Ο κυβερνήτης είπε στο Telegram ότι το ζευγάρι σκοτώθηκε στο σπίτι του στην πόλη Μικολάιφ, η οποία βομβαρδίστηκε τη νύχτα και το πρωί της Κυριακής. Η Nibulon, η οποία έχει την έδρα της στο Μικολάιφ, ειδικεύεται στην παραγωγή και εξαγωγή σιτηρών, κριθαριού και αραβόσιτου και διαθέτει δικό της στόλο και ναυπηγείο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δορυφορική εικόνα της εγκατάστασης στο όρος Pickaxe του Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Η αμερικανική κυβέρνηση υπόσχεται επίσης «πιθανή μετεγκατάσταση» σε όποιον παρέχει στοιχεία για τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό ή το προσωπικό του ιρανικού προγράμματος