Τουρκία: Ελέγχει τον στρατηγικό αυτοκινητόδρομο M4 – «Έπεσαν» δύο πόλεις

Ο Πρόεδρος Ερντογάν προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με την επιθετική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Τουρκία στη βόρεια Συρία, όπου επιθυμεί να εξουδετερώσει τις δυνάμεις των Κούρδων μαχητών του YPG και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Ο Ερντογάν ενημέρωσε για την πρόοδο της επίθεσης αλλά και τα σχέδια της Άγκυρας για περαιτέρω διείσδυση στο συριακό έδαφος, την ίδια στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν ότι «έπεσαν» δύο πόλεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων εντός της συριακής επικράτειας.

Ο ίδιος είπε ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Τουρκίας ελέγχουν την πόλη Ρας αλ Άιν, ενώ οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες βρίσκονται στην πόλη Τελ Αμπιάντ.

Η κατάσταση στην πόλη είναι ήρεμη, όπως δήλωσε ένας μάρτυρας στο Reuters.

Τι είπε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας.

Η διείσδυση των παραστρατιωτικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία γίνεται στο πλαίσιο της επιθετικής πολεμικής επιχείρησης κατά των Κούρδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Επίσης, προχώρησε σε ανάρτηση για τον βασικό αυτοκινητόδρομο στο Twitter, ενώ πρόκειται για την κεντρική οδική αρτηρία που είναι παράλληλη κατά μήκος με τα τουρκικά σύνορα στα βόρεια της Συρίας

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters