Τουρκία: Μαζικές προσλήψεις στην «προσωπική στρατιά» του Ερντογάν

Η χωροφυλακή της Τουρκίας, η οποία τελεί υπό τις εντολές του Ερντογάν επαγγελματικοποιείται και αυξάνεται δραστικά σε μέγεθος.

Με δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόϋλου προανήγγειλε την μετατροπή της Τουρκικής Χωροφυλακής (Gendarmerie) σε επαγγελματικό σώμα και ανακοίνωσε επίσης μεγάλη αύξηση των δυνάμεων της, με περίπου 25.000 νέες προσλήψεις ετησίως μέχρι το 2021.

Ο Σόϋλου ανακοίνωσε και νέες προσλήψεις στην αστυνομία και σε άλλες δομές επιβολής του νόμου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η Χωροφυλακή, η οποία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών και του Τούρκου Προέδρου, έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τις δύσκολες υποθέσεις που ενδιαφέρουν άμεσα τον Ερντογάν, όπως τις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων, αλλά και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης Ερντογάν έχει διπλή στόχευση, πρώτον την προσέλκυση ψήφων από τους νέους διορισμούς λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αλλά και την ενίσχυση-δημιουργία μια παράλληλης στρατιωτικής δομής που θα είναι ελεγχόμενη και πιστή στον Ερντογάν. Η Χωροφυλακή το 2021 θα έχει περίπου 400 χιλιάδες άνδρες στις τάξεις της, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τοιυρκίας έχουν περίπου 800 χιλιάδες, εκ των οποίων μόνο οι περίπου 150 χιλιάδες είναι επαγγελματίες στρατιωτικοί.

Πηγή TurkishNY