Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιθέσεις κατά του ΡΚΚ

Τα τουρκικά μαχητικά επιτέθηκαν και κατέστρεψαν καταφύγια, κρησφύγετα και αποθήκες όπλων του PKK, στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ την Πέμπτη, δήλωσε ο Τουρκικός στρατός την Παρασκευή.

Σε δήλωσή του, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι «πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιθέσεις κατά των περιοχών Zap, Hakurk και όρος Qandil. Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων, καταστράφηκαν καταφύγια, κρησφύγετα και αποθήκες όπλων που ανήκουν στους τρομοκράτες του ΡΚΚ.»

Όλα δείχνουν ότι ο Τουρκικός Στρατός προετοιμάζει το έδαφος για να εξαπολύσει μεγάλη χερσαία επιχείρηση κατά του ΡΚΚ πολύ σύντομα, όπως δήλωσε άλωστε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, αλλά και πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες.

Αεροπορικές επιδρομές σε στόχους του PKK στο βόρειο Ιράκ, όπου η οργάνωση έχει την κύρια βάση της στο όρος Qandil, πραγματοποιούνται συνεχώς από τον Ιούλιο του 2015, όταν το PKK ξεκίνησε εκ νέου την ένοπλη εκστρατεία του, μετά από την αλλαγή πολιτικής του Προέδρου Ερντογάν, όταν οι Κούρδοι στέρησαν την εκλογική νίκη στο ΑΚΡ στις εκλογές του 2015.