Τουρκία: Ο Ερντογάν πολεμά την «τρομοκρατία» – Συνελήφθησαν δήμαρχοι φιλοκουρδικού κόμματος

Πολεμάει την «τρομοκρατία» και εντός των τειχών ο Ερντογάν

Onalert Newsroom
Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τρεις δημάρχους του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας ως υπόπτους για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), οι δήμαρχοι των κωμοπόλεων Καγιάπιναρ, Μπισμίλ και Κοτσάκιοϊ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, τέθηκαν υπό κράτηση έπειτα από απόφαση της εισαγγελίας του Ντιγιάρμπακιρ, μετέδωσε το Ανατολή.

Εξάλλου ο καθαιρεθείς δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ, ο Σελτζούκ Μιζρακλί, τέθηκε επίσης υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με την «τρομοκρατία», έκανε γνωστό το πρακτορείο.

Ο Μιζρακλί καθαιρέθηκε στις 19 Αυγούστου και αντικαταστήθηκε από έναν διοικητικό αξιωματούχο, περίπου δύο μήνες μετά την εκλογή του επικεφαλής της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας με πληθυσμό στην πλειονότητά του κουρδικό.

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιούνται με φόντο την πραγματοποίηση από την Τουρκία, από τις 9 Οκτωβρίου, μιας επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, όμως υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες.

Το HDP ήταν το μόνο κόμμα που εκπροσωπείται στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του σ’ αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση, με πολλούς αξιωματούχους του να την χαρακτηρίζουν «εισβολή».

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το HDP καταγγέλλει τη σύλληψη των δημάρχων κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «καταπνίξει εντελώς» τη δημοκρατία και έχει «αναστείλει τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα», όπως η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς ειρηνικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Γκάντι Άιζενκοτ σε συνδυαστική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το κόμμα Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τοράχ αποσύρει τη στήριξη στον Νετανιάχου – Υπέρ Άιζενκοτ η Αραβική Λίστα

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως η παράταξη δεν πρότεινε κανέναν βουλευτή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, περιορίζοντας τη στήριξη στον Νετανιάχου στις 46 έδρες