Τουρκία: Οι ισχυρισμοί του Μπόλτον είναι «παράλογοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Απαντώντας στις παρατηρήσεις του συμβούλου της Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, ο Τούρκος εκπρόσωπος του Προέδρου Ερντογάν δήλωσε ότι τέτοιοι ισχυρισμοί για στόχευση Κούρδων είναι «παράλογοι».

Συγκεκριμένα, ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε απαντώντας στον Μπόλτον ότι «το ζήτημα είναι ότι το PKK, το PYD και YPG καταβάλλουν προσπάθειες για να δημιουργήσουν τετελεσμένα καταπιέζοντας τους Κούρδους που δεν τους υπακούουν, μέσω των τρομοκρατικών τους ενεργειών εναντίον της χώρας μας».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί προφανώς να είναι σύμμαχος των ΗΠΑ», προσέθεσε στη συνέχεια

Υπενθυμίζεται πως ο Μπόλτον είχε δηλώσει χθες ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία μέχρις ότου η τουρκική κυβέρνηση εγγυηθεί ότι θα συνεχίσει την μάχη κατά των τζιχαντιστών και ότι δεν θα επιτεθεί στους Κούρδους μαχητές.

Η Τουρκία θεωρεί το YPG ως το «παρακλάδι» του PKK στην Συρία, το οποίο είναι καταγεγραμμένο ως τρομοκρατική οργάνωση τόσο από την Άγκυρα όσο και από την Ουάσινγκτον.

Ο Καλίν υπογράμμισε ότι ο στόχος της Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι η εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας και η διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK, τους τζιχαντιστές και τους «γκιουλενικούς».

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία πρόκειται να συντονίσει τους συμμάχους της και τις χώρες της περιοχής στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας , εφαρμόζοντας με αποφασιστικότητα τις πολιτικές που απαιτούνται για την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: Hurriyet