Τουρκία – Ρωσία: Πολιτικές διαβουλεύσεις αύριο στην Κωνσταντινούπολη – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Η Τουρκία και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν πολιτικές διαβουλεύσεις στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συζητηθούν περιφερειακά ζητήματα, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες με επικεφαλής τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών, Sedat Onal, και τον Ρώσο ομόλογό του, Sergey Vershinin, θα συζητήσουν τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και περιφερειακά ζητήματα όπως η Συρία, η Λιβύη και η Παλαιστίνη, λέει η σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε την επικείμενη συνάντηση, λέγοντας ότι η δέσμευση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζεται, «όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για άλλα περιφερειακά ζητήματα».

Η Τουρκία προσπαθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία να παίξει τον ρόλο «διαμεσολαβητή» μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, οι στενές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της Άγκυρας με την Μόσχα έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις από τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας. Νωρίτερα, ο ύπατος εκρπόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε την στάση της Άγκυρας, όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Είναι απαράδεκτη η εμβάθυνση των διμερών οικονομικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας εν μέσω του απαράδεκτου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από: Anadolu