Αναφορές για κατάρριψη τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη βορειοανατολική Συρία [vid, pics]

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και κανάλια στο Telegram, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καταρρίφθηκε στη βορειοανατολική Συρία, δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για κατάρριψη ενός τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου ANKA-S, το οποίο πετούσε σε περιοχή της επαρχίας αλ Χασάκα, στην οποία διατηρούν αποτελεσματικό έλεγχο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ δύναμη στην οποία κυριαρχεί η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν η κατάρριψη έγινε από κάποιο μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, τα οποία συχνά περιπολούν την περιοχή ή αν έγινε από φορητό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας (MANPADS) των Κούρδων μαχητών. Νωρίτερα, έγινε γνωστό από πολεμικό παρατηρητή και πηγή στις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη βορειοανατολική Συρία, στην ίδια περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους,

Φωτογραφία αρχείου