Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Νέα επίθεση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με αφορμή της απόφαση του ΣτΕ για τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς. Η Άγκυρα κάνει λόγο για προστασία των πραξικοπηματιών από την Ελλάδα.

Όπως μάλιστα αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας η χορήγηση ασύλου γίνεται κατά παράβαση του διεθνούς δικαιού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση πρόκειται για την επιβεβαίωση του ότι η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδικάζει την απόφαση η οποία, όπως λέει, προσβάλει τον τουρκικό λαό και εύχεται η ελληνική Δικαιοσύνη να μην επαναλάβει ανάλογο σφάλμα στο μέλλον.


Προκλητικός εμφανίζεται για ακόμη μια φορά έναντι της Ελλάδας και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ που μέσω twitter σχολίασε πως αυτή ήταν η πιο ντροπιαστική απόφαση για την Ελλάδα, σχολιάζοντας πως το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα αποφάσισε να προστατέψει τρομοκράτες που ενεπλάκησαν στην προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Τουρκία.

Πηγή Newsit.gr