Τουσκ: Σκληρό μήνυμα στον Ερντογάν – «Οι απειλές του είναι εκτός τόπου»

Οι νέες απειλές του Ερντογάν πως θα ανοίξει τις πύλες της «κολάσεως» και θα στείλει στην Ευρώπη 3,6 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, δεν έμειναν αναπάντητες αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και μάλιστα ενώ βρίσκεται στην Κύπρο.

Ο Ντόναλντ Τουσκ βρίσκεται στη Λευκωσία και το πρωί της Παρασκευής (11.10.2019) συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Από την Κύπρο, (κάτι που έχει τη δική του σημασία) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όχι μόνο χαρακτήρισε απαράδεκτες τις κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά επιτέθηκε στον Ερντογάν για τις νέες απειλές πως θα «πνίξει» την Ευρώπη στους πρόσφυγες.

«Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η βασική ανησυχία μας είναι πως οι πράξεις της θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ακόμα μία ανθρωπιστική καταστροφή.

Και δεν θα δεχτούμε ποτέ οι πρόσφυγες να εργαλειοποιούνται και να χρησιμοποιούνται για να μας εκβιάζει. Οι χθεσινές απειλές του Προέδρου Ερντογάν είναι εντελώς εκτός τόπου» τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Μόλις χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε έναν ακόμη ωμό εκβιασμό προς την Ε.Ε., απείλησε να ανοίξει τα σύνορα και να «στείλει» στην Ευρώπη 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες αν η Ε.Ε. χαρακτηρίσει εισβολή στη Συρία τη στρατιωτική επέμβαση που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Reuters