Τραμπ: Αυτή είναι η ιστορική αλλαγή που ζητά για τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια τετραήμερη επίσκεψη στην Ιαπωνία. Λίγο πριν φύγει τόνισε πάντως πως τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα πρέπει να επανασχεδιαστούν καθώς είναι σχεδιασμένα λάθος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με τον νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και πραγματοποίησε σοβαρές συζητήσεις με τον πρωθυπουργό Shinzo Abe σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και το εμπόριο.  Ο Τραμπ και ο Abe έπαιξαν επίσης γκολφ και παρευρέθηκαν σε αγώνα αγώνα σούμο.

Την Τρίτη, ο Trump και η πρώτη κυρία, Μελάνια επιβιβάστηκαν σε ένα αντιτορπιλικό πλοίο για να επισκεφθούν Ιαπωνικά στρατεύματα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίσκεψη στο USS Wasp που αγκυροβόλησε στον κόλπο του Τόκιο. Πάνω στο USS Wasp, ο Τραμπ πραγματοποίησε ομιλία για την memorial Day μρποστά σε εκατοντάδες μέλη του 7ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι θα δώσει εντολή ώστε τα νέα αεροπλανοφόρα που θα κατασκευαστούν να λειτουργούν με ατμό καθώς η έξτρα ταχύτητα που προσφέρει ο ηλεκτρισμός δε χρειάζεται.

«Ο ατμός λειτούργησε τέλεια για 65 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: haaretz