Τραμπ: Επιστολή στον Πρωθυπουργό του Πακιστάν για εξεύρεση λύσης στο Αφγανιστάν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό του Πακιστάν, ζητώντας τη βοήθεια του στην ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

«Σήμερα έλαβα μια επιστολή από τον Πρόεδρο Τραμπ, όπου ζητούσε βοήθεια στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν για τον τερματισμό της 17χρονης σύγκρουσης στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Imran Khan σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Geo News.

Ο Τραμπ επιθυμεί επίσης να μεσολαβήσει το Πακιστάν να φέρει την ηγεσία των Ταλιμπάν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν γνωρίσει σκαμπανεβάσματα ειδικά μετά από τις αναρτήσεις του Αμερικανού Προέδρου που είχε επιτεθεί μέσω Twitter στο Πακιστάν για την στάση που κρατά απέναντι στον πόλεμο του Αφγανιστάν και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και λόγω των αντικρουόμενων συμφερόντων στο Αφγανιστάν.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι παρέχει ασφαλές καταφύγιο στο ισχυρό δίκτυο Haqqani, το οποίο κατηγορείται για πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν τα τελευταία χρόνια, με το Πακιστάν να αρνείται τους ισχυρισμούς.

Πηγή: Anadolu