OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Οι σκοτωμοί των διαδηλωτών στο Ιράν σταμάτησαν» – Έφυγαν έξι KC-135 από την αεροπορική βάση του Κατάρ

14/01/2026 - 22:10
KC-135

Αμερικανικό KC-135 στην βάση «Αλ Ουντέιντ» στο Κατάρ. / (U.S. Air Force photo by Senior Airman Sarah Williams)

Share on FacebookShare on Twitter

«Οι σκοτωμοί στο Ιράν σταμάτησαν. Οι εκτελέσεις ακυρώθηκαν», ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω ανησυχιών για αμερικανική επίθεση στην Ισλαμική Δημοκρατία ως ένδειξη υποστήριξης στους διαδηλωτές.

«Μόλις λάβαμε αυτήν την πληροφορία και θα την επιβεβαιώσουμε», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο Οβάλ Γραφείο.

«Πολλοί άνθρωποι μιλούσαν, τις τελευταίες δύο ημέρες, ότι σήμερα θα ήταν η ημέρα της εκτέλεσης. Αυτές οι εκτελέσεις δεν έγιναν. Αν όμως γίνουν, θα αναστατωθούμε πολύ», πρόσθεσε.

Ο Ερφάν Σολτάνι, 26 ετών, είχε προγραμματιστεί να εκτελεστεί δημόσια στις 14 Ιανουαρίου, ωστόσο σύμφωνα με το SkyNews, δεν εκτελέστηκε, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κινητικότητα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, καθώς απομακρύνουν το μη απαραίτητο προσωπικό τους από μερικές βάσεις τους, μια κίνηση που είχε επαναληφθεί κατά τα πλήγματα στο Ιράν τον περασμένο Ιούνιο.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την μερική εκκένωση, έξι αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού έφυγαν το βράδυ της Τετάρτης από την αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ, σύμφωνα με δεδομένα από το Flight Radar.

Topping our most tracked flights list right now: six US Air Force KC-135s departing Al-Udeid Air Base in Qatar. https://t.co/ihPOMLNRtN

⚠️ All tracked via MLAT, so coverage will be variable. pic.twitter.com/4dr3uSS3rO

— Flightradar24 (@flightradar24) January 14, 2026

Νωρίτερα σήμερα, και η Βρετανία εκκένωσε το προσωπικό της από την βάση του Κατάρ, σύμφωνα με το Sky News.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία ζήτησε σήμερα από τα μέλη του προσωπικού της να «επιδείξουν αυξημένη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις» κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μετά την απειλή του Ιράν να ανταποδώσει σε πιθανές αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Παράλληλα, Ιταλία και Ισπανία απηύθυναν εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράν λόγω της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα.

Υπάρχουν περίπου 600 Ιταλοί στο Ιράν, οι περισσότεροι από αυτούς στην περιοχή της Τεχεράνης, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ φαίνεται πιθανή, με έναν να λέει ότι θα μπορούσε να γίνει μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Από την άλλη, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους NYT ότι μια επίθεση απέχει ακόμη μέρες.

Το διαδίκτυο εξακολουθεί να μην λειτουργεί σήμερα στη χώρα, για έβδομη ημέρα, κάτι που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση σε πληροφορίες, Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες παραμένουν περιορισμένες. Μη κυβερνητικές οργανώσεις κάνουν λόγο για σχεδόν 4.000 νεκρούς από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που εδώ και εβδομάδες έχουν συνταράξει το Ιράν, όπως και δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις.

Tags: KC-135ΗΠΑΙΡΑΝΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

26/03/2026 - 09:01
Ισραήλ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

26/03/2026 - 08:53
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

Top News

Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Πότε ξεκινάει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γιώργος Τσαγκαράκης: Της άλλαξαν τα κοσμήματα με ψεύτικα και είδε τα αυθεντικά να πωλούνται on air σε δημοπρασία της γκαλερί

Ταξίδι με το κατοικίδιο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τι αλλάζει από 22 Απριλίου 2026

«Καζάνι που βράζει» το ΠΑΣΟΚ μια ημέρα πριν το συνέδριο - Επιμένει ο Χάρης Δούκας, γκρίνιες για τις αλλαγές στο καταστατικό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert