Τραμπ: “Πέρασε” το βέτο και προχωρά η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Δεν κατάφερε το Κογκρέσο να παρακάμψει την αρνησικυρία του Αμερικανού Προέδρου.

Onalert Newsroom
Τραμπ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερουσία των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να ακυρώσει το βέτο που άσκησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε νομοσχέδια που ενέκρινε το Κογκρέσο για να εμποδιστεί η πώληση ορισμένων όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Με το αποτέλεσμα να φθάνει τις 45 ψήφους υπέρ έναντι 40 κατά, δεν διαμορφώθηκε η πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείται για να ανατραπεί το βέτο του αμερικανού προέδρου.

Πέντε από τους 53 Ρεπουμπλικάνους του σώματος τάχθηκαν υπέρ της ακύρωσης της προεδρικής αρνησικυρίας. Δεκαπέντε μέλη της Γερουσίας δεν ψήφισαν.

Αναμένεται να διεξαχθούν άλλες δύο ψηφοφορίες, για την ανατροπή του βέτο του προέδρου στα νομοσχέδια για την απαγόρευση της πώλησης προηγμένων όπλων στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες. Το αποτέλεσμα, προεξοφλούσαν αναλυτές, θα είναι παρόμοιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς
ΚΟΣΜΟΣ

Τζέι Ντι Βανς: «Τα ρίχνει» στον πόλεμο στο Ιράν για την ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο, θεωρώντας το ως «ένα από τα ισχυρά μηνύματα που έστειλαν οι Αμερικανοί» στις ενδιάμεσες εκλογές