Τραμπ: Πρότεινε στον Μακρόν αποχώρηση της Γαλλίας από την Ε.Ε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προκαλεί για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του.

Τραμπ: Πρότεινε στον Μακρόν αποχώρηση της Γαλλίας από την Ε.Ε.

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη συνάντηση που είχαν τον Απρίλιο στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώτος του πρότεινε να αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να συνάψουν οι χώρες τους μια διμερή συμφωνία συνεργασίας, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post.

“Γιατί δεν φεύγεις από την ΕΕ;” φέρεται να ρώτησε ο Τραμπ τον Μακρόν, ο οποίος εξελέγη στην προεδρία της Γαλλίας προβάλλοντας ένα σαφέστατα φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το δημοσίευμα επικαλείται ως πηγές δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους. Την προτροπή αυτή επιβεβαίωσε και μια διπλωματική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τραμπ εδώ και μήνες εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον της ΕΕ, καταγγέλλοντας αδιάκοπα τις “άδικες”, όπως τις θεωρεί, εμπορικές πρακτικές της, ιδίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασφαλώς δημιουργήθηκε για να επωφεληθεί από τις ΗΠΑ”, είπε την Τετάρτη σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Ντακότα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα αυτό κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ αλλά απάντησε διφορούμενα, αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόταση του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.