Τραμπ: Θα αρθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία – Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συμφωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα ενημέρωση την Ουάσιγκτον πως η κατάπαυση του πυρός στη Συρία θα είναι μόνιμη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας θα αρθούν καθώς «τις τελευταίες πέντε ημέρες η εκεχειρία που εμείς πετύχαμε τηρείται και τηρείται πολύ καλά και πέρα από κάθε προσδοκία. Σήμερα το πρωί η κυβέρνηση της Τουρκίας ενημέρωσε την κυβέρνησή μου ότι σταματούν οι μάχες και ότι η εκεχειρία θα είναι μόνιμη. Βέβαια η λέξη μόνιμη σ’ αυτό το μέρος του κόσμου είναι κάτι συζητήσιμο. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Αλλά εγώ πιστεύω ότι θα είναι μόνιμη. Έτσι, διέταξα τον υπουργό Οικονομικών να άρει όλες τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία στις 14 Οκτωβρίου λόγω της επίθεσης της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στα σύνορα της Τουρκίας».

«Μεγάλη επιτυχία» η συμφωνία

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τραμπ έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία» στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.

«Η ζώνη ασφαλείας δημιουργήθηκε. Η κατάπαυση πυρός κράτησε και οι πολεμικές αποστολές σταμάτησαν. Οι Κούρδοι είναι ασφαλείς και συνεργάστηκαν πολύ καλά μαζί μας. Οι κρατούμενοι του ISIS βρίσκονται στη φυλακή» αναφέρει στην ανάρτησή του.