Τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Σε ετοιμότητα αστυνομία και στρατός

Σε κατάσταση ετοιμότητας που θυμίζει την 11η Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί οι ΗΠΑ. Σ΄ όλες τις μεγαλουπόλεις όπως η Ουάσινγκτον και η Νέα Υόρκη αστυνομία και στρατός έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας . Σύμφωνα με το CBS συναγερμός έχει σημάνει και στις βάσεις της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που εξεράγησαν στη Βοστώνη, δείχνουν τρομοκρατία σε αμερικανικό έδαφος ,για πρώτη φορά μετά από την 11η Σεπτεμβρίου. Ο φόβος ότι μπορεί να έχουν σχεδιαστεί κι άλλες επιθέσεις σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ είναι υπαρκτός και γι΄ αυτό υπάρχει κατάσταση συναγερμού.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στην γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εκρήξεις που προκάλεσαν τουλάχιστον δύο νεκρούς και 23 τραυματίες, σύμφωνα με την Αστυνομία της Βοστόνης, και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ υπάρχουν δύο νεκροί και 28 τραυματίες από τους οποίους αρκετοί σοβαρά.

Μετά από τις δύο εκρήξεις εντοπίστηκαν ένας ή κατά άλλες πληροφορίες δύο ακόμη εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι εξουδετερώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος από Βοστόνη :»Γλίτωσα στο τσακ»! Τρεις οι εκρήξεις

Σοκ στις ΗΠΑ από το μπαράζ των εκρήξεων στην Βοστόνη – 3 νεκροί 144 τραυματίες – Live μετάδοση CBS