OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Tραμπ: Καλεί όλες τις χώρες να απομονώσουν το Ιράν

21/05/2017 - 22:11
Share on FacebookShare on Twitter

Στην πρώτη του ομιλία για θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από όλες τις χώρες «να απομονώσουν» το Ιράν και δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να ηγηθούν της μάχης κατά του εξτρεμισμού.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες να απομονώσουν το Ιράν σε ομιλία του στο Ριάντ ενώπιον 55 εκπροσώπων μουσουλμανικών χωρών, ανάμεσά στους οποίους 37 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

«Περιμένοντας από το ιρανικό καθεστώς να δείξει την βούληση να γίνει εταίρος στην ειρήνη, όλες οι χώρες που έχουν συναίσθηση της ευθύνης οφείλουν να εργασθούν από κοινού για να απομονώσουν το Ιράν», είπε ο Τραμπ κατηγορώντας την Τεχεράνη για «υποδαύλιση της φωτιάς του θρησκευτικού πολέμου και της τρομοκρατίας». Λίγα λεπτά πριν, ο βασιλιάς Σαλμάν της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας είχε επίσης εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν το οποίο χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας τρομοκρατίας».

Ο Σαουδάραβας μονάρχης προχώρησε μέχρι να υποστηρίξει ότι «το ιρανικό καθεστώς υποστηρίζει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και κινήματα όπως η (λιβανική σιιτική οργάνωση ) Χεζμπολάχ, το σιιτικό κίνημα των Χούτι της Υεμένης, αλλά και (σουνιτικές τζιχαντιστικές) οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και άλλες.

Ο Τραμπ από την πλευρά του κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να αγωνισθούν με αποφασιστικότητα κατά του «ισλαμιστικού εξτρεμισμού», βλέποντας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μία μάχη ανάμεσα «στο καλό και το κακό». Ο ένοικος του Λευκού Οίκου καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά του Ιράν, το οποίο κατηγόρησε ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, προς τέρψιν των σουνιτικών μοναρχιών του Κόλπου για τις οποίες η Τεχεράνη είναι ο μεγάλος σιιτικός εχθρός. Ο Τραμπ δήλωσε κομιστής ενός μηνύματος «φιλίας, ελπίδας και αγάπης» εκ μέρους του αμερικανικού λαού και τόνισε την συμβολική αξία της επίσκεψής του, της πρώτης ως προέδρου των ΗΠΑ, στην «καρδιά του μουσουλμανικού κόσμου».

Ερχόμενος σε απόλυτη ρήξη με την ρητορική της προεκλογικής του εκστρατείας που τον έφερε μέχρι τον Λευκό Οίκο, κατά την διάρκεια της οποίας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «το ισλάμ μας σιχαίνεται», ο Τραμπ επέμεινε στο γεγονός ότι η μάχη «δεν είναι μία μάχη μεταξύ θρησκειών». «Είμαι μία μάχη μεταξύ βάρβαρων εγκληματιών που προσπαθούν να εξοντώσουν την ανθρώπινη ζωή και καλούς ανθρώπους όλων των θρησκειών που προσπαθούν να την προστατεύσουν», είπε και επέμεινε ως προς την ανάγκη για τα κράτη της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου να διαδραματίσουν ενεργητικό ρόλο στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

Ο Τραμπ κάλεσε τους ηγέτες των μουσουλμανικών χωρών «να αντιμετωπίσουν την κρίση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού», αλλάζοντας την μέχρι σήμερα προσφιλή του έκφραση «ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία».
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων απευθυνόμενος σε δεκάδες ηγέτες χωρών που βρίσκονται στο στόχαστρο για την καταπάτησή τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχωρεί αύριο για το Ισραήλ, δεύτερο σταθμό της περιοδείας που θα τον οδηγήσει επίσης στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στην συνέχεια στο Βατικανό, στις Βρυξέλλες και την Σικελία για τις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ομάδας των 7.

Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΙΡΑΝΤΡΑΜΠ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ – Είμαστε έτοιμοι είτε για διπλωματία είτε για πόλεμο»

02/05/2026 - 20:40
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Wall Street Jounal: Ο πόλεμος στο Ιράν «εκθέτει» τις δυνατότητες των ΗΠΑ σε Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα

02/05/2026 - 20:14
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Θα απαντήσουμε αν χρειαστεί»

02/05/2026 - 18:29

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ – Είμαστε έτοιμοι είτε για διπλωματία είτε για πόλεμο»

Wall Street Jounal: Ο πόλεμος στο Ιράν «εκθέτει» τις δυνατότητες των ΗΠΑ σε Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα

Ζελένσκι: «Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Θα απαντήσουμε αν χρειαστεί»

Ουκρανία: «Σφίγγγει» ο ρωσικός κλοιός γύρω από την πόλη Κοστιαντινίφκα της περιφέρειας Ντονέτσκ

Μικρασιατική Εκστρατεία: Η έναρξη του πολέμου και η αποβίβαση του στρατού στη Σμύρνη [pics]

Ιράν: Η νέα ειρηνευτική πρόταση προβλέπει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ως «πάτημα» για πυρηνική συμφωνία

Ισραήλ: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Top News

Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου έναντι 13,5% του ΠΑΣΟΚ, μόνιμη «πληγή» η ακρίβεια

Μαρία Μενούνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 5 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της - «Μου λείπεις, σ' αγαπώ για πάντα»

Γιώργος Μυλωνάκης: Σημάδια βελτίωσης της υγείας του - Οι αντιδράσεις του και η επίσκεψη Μητσοτάκη

Μαρία Αλιφέρη: Το εντυπωσιακό ζεϊμπέκικο και το μικρό «ατύχημα» στη σκηνή του J2US - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert