Τσίπρας από τα Σκόπια: Aναλαμβάνουμε τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας -BINTEO

Αφετηρία για μια άριστη πορεία των σχέσεων από εδώ και πέρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία χαρακτηρίστηκε από τους δύο πρωθυπουργούς η σημερινή μέρα στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν. 

Ένα από τα βασικά θέματα που ανκοινώθηκαν είναι ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε πως από τι στιγμή που η χώρα του δε διαθέτει εναέρια μέσα, είναι λογικό να ζητά από μια γείτονα χώρα και σύμμαχη στο ΝΑΤΟ να αναλάβει αυτήν την ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ελέγχει και τον εναέριο χώρο της Αλβανίας εξ ημισίας με την Ιταλία και διευρύνει έτσι τις αεροπορικές της αρμοδιότητες στο χώρο των Βαλκανίων εκπαραθυρώνοντας και την τουρκική επιρρόη στη Βόρεια Μακεδονία.

Συνεργασία θα υπάρξει εξ άλλου και στην πολιτική αεροπορία ανάμεσα στις δύο πλευρές καθώς μέχρι τώρα, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κάθε φορά που πετούσε για Βρυξέλλες έπρεπε να παρακάμψει τη Βόρεια Μακεδονία. «Πλεόν θα ταξιδεύουμε γρηγορότερα» όπως είπε

Δείτε τη συνέντευξη τύπου στα Σκόπια.