Τυνησία: Μάχιμες ειδικές μονάδες προστατεύουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Η Τυνησία έχει στείλει μάχιμες ειδικές μονάδες στα σύνορά της με την Αλγερία και τη Λιβύη για να προστατεύσει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της από ενδεχόμενες επιθέσεις ισλαμιστών, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται μετά την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων σε μια αλγερινή εγκατάσταση φυσικού αερίου, νωρίτερα αυτό το μήνα, και ενώ γαλλικά και ντόπια στρατεύματα μάχονται εναντίον ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί.

«Οι αρχές της Τυνησίας έχουν εγκαταστήσει ειδικές μονάδες σε διάφορες σημαντικές τοποθεσίες για να προστατεύσουν εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη σαχαρινή περίμετρο της χώρας», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
«Αυτό το μέτρο έχει στόχο να προληφθεί οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια εναντίον των εγκαταστάσεων αυτών, ειδικά εκείνων που βρίσκονται στα σύνορα Τυνησίας-Αλγερίας», πρόσθεσαν οι πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες, οι μάχες στο Μαλί αποτελούν επίσης πηγή ανησυχίας.

Ο τυνήσιος υπουργός Εσωτερικών Άλι Λαριέντ είχε δηλώσει το Δεκέμβριο πως η αστυνομία είχε συλλάβει 16 ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει όπλα με στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως κατέσχεσαν σημαντικές ποσότητες όπλων από μια κρύπτη στη νότια Τυνησία και προέβησαν σε συλλήψεις.

Η Τυνησία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις πετρελαιοπαραγωγές Αλγερία και Λιβύη, εισάγει από το εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου που χρειάζεται για τις ανάγκες της, ωστόσο έχει μερικές πετρελαιοπηγές που είναι συγκεντρωμένες κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


22 μήνες Αραβική άνοιξη, αλλά τίποτα δεν έχει ανθίσει

Λιβύη-Συρία. Η Δύση και ο «εκδημοκρατισμός» της ευρείας Μέσης Ανατολής. Άρθρο-άποψη

Φρίκη στη Τυνησία!Έσφαξαν πολίτη που βαπτίστηκε χριστιανός και ανέβασαν το βίντεο στο διαδίκτυο!