«Τύμπανα πολέμου» στην ανατολική Ουκρανία – Αναπτύσσονται αυτονομιστές και άρματα μάχης [pic,vid]

«Τύμπανα πολέμου» χτυπούν στην ανατολική Ουκρανία καθώς σύμφωνα με νέα πλάνα και αναφορές γίνεται γνωστό ότι δυνάμεις αυτονομιστών, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, προχωρούν τις τελευταίες μέρες σε συγκέντρωση ισχύος με χαρακτηριστικό βίντεο να δείχνει κομβόι αρμάτων μάχης.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αναπτύσσουν ολοένα και μεγαλύτερες δυνάμεις κοντά στη περίφημη «διαχωριστική γραμμή» που ορίζεται από τη συμφωνία του Μινσκ στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στους αυτονομιστές και τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι μετακινήσεις στρατευμάτων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Γκορλίβκα, στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας του Ντόνετσκ, φαίνεται να αποκαλύπτει την πρόθεση των ενόπλων να αγνοήσουν την κατάπαυση του πυρός που έχει συμφωνηθεί μεν, αλλά δεν εφαρμόζεται πλήρως.

Ενδεικτικό είναι κιόλας ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα ενημέρωσης και φαίνεται δείχνει κομβόι αρμάτων μάχης τύπου T-72 στις 20 Μαρτίου 2021 σε κεντρικό δρόμο της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Ουκρανία όσο και η Δύση κατηγορούν τη Ρωσία ότι παρέχει υλική υποστήριξη στους αυτονομιστές, κάτι που αρνείται η Μόσχα. Η τεράστια ποσότητα σύγχρονων οπλικών συστημάτων που εντοπίζονται στην κατοχή των αυτονομιστών θεωρείται ωστόσο ως απόδειξη άμεσης εμπλοκής του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία αρχείου ΕΔ Ουκρανίας