Ηχούν «τύμπανα» πολέμου: Τουλάχιστον 200 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα στα σύνορα με τη Συρία

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι δύο στρατοί στη Συρία. Οι συνεχείς αεροπορικές επιδρομές έχουν φέρει ανησυχία στο τουρκικό στρατόπεδο καθώς περιμένουν «αντίποινα».

Η κατάσταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι τεταμένη, παρά την κατάπαυση του πυρός που διαπραγματεύθηκε η Μόσχα και η Άγκυρα τον Ιανουάριο, καθώς οι αντιδημοκρατικοί μαχητές στην Ιντλιμπ συνεχίζουν να επιτίθενται στο στρατό και τους πολίτες παρά την εκεχειρία.

Ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων που ανήκουν στον τουρκικό στρατό εισήλθε στη Συρία από συνοριακό πέρασμα, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Arabiya την Κυριακή. Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, η συνοδεία κατευθύνεται προς το Χαλέπι και το Ιντλίμπ.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Δαμασκό ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα μπορεί να ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση, εκτός αν η επιχείρηση «σταματήσει γρήγορα».

Η Συρία ξεκίνησε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή στις 19 Δεκεμβρίου και κατάφερε να καταλάβει αρκετές πόλεις της επαρχίας πριν πετύχει μια κατάπαυση του πυρός που ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου. Οι τρομοκράτες, ωστόσο, συνέχισαν τις επιθέσεις τους, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 συριους στρατιώτες και τραυματίζοντας 80 άλλους την περασμένη εβδομάδα.

Ένα μεγάλο μέρος της ζώνης απαγόρευσης κλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, η οποία ήταν μία από τις τέσσερις ασφαλείς ζώνες που δημιουργήθηκαν βάσει συμφωνίας που επετεύχθη στις συνομιλίες της Αστάνα του Μαΐου του 2017, εξακολουθεί να ελέγχεται από την τρομοκρατική οργάνωση Hayat Tahrir al-Sham.

Με πληροφορίες από: Sputnik / Al-Arabiya