OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Συγκρούσεις με την αστυνομία και χίλιες συλλήψεις στις τρομερές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

21/01/2021 - 16:26
Τυνησία
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν χίλιους ανθρώπους στις ταραχές που σημειώνονται τις έξι τελευταίες νύχτες στην Τυνησία, σύμφωνα με καταμέτρηση μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), που έκαναν λόγο για υπερβολική χρήση βίας και διώξεις για απλές αναρτήσεις στο Facebook.

Επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, όμως παρέμειναν πιο περιορισμένα απ’ ό,τι τις προηγούμενες νύχτες. Στη Σμπέιτλα ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία έπειτα από φήμες για τον θάνατο ενός νεαρού που τραυματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες από φυσίγγιο δακρυγόνου.

Τα τρομερά επεισόδια

Το υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε τον θάνατο αυτόν, λέγοντας ότι ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε ο νεαρός, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Σους (ανατολικά).

Επεισόδια ξέσπασαν επίσης, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σε δήμους γύρω από τη Σίντι Μπουζίντ, μια υποβαθμισμένη πόλη στο εσωτερικό της χώρας απ’ όπου ξεκίνησε η εξέγερση που οδήγησε στην εκδίωξη του Μπεν Άλι από την εξουσία πριν από δέκα χρόνια.

Από το βράδυ της Παρασκευής νέοι λαϊκών συνοικιών αντιπαρατίθενται με την αστυνομία σε ένα πλαίσιο ισχυρών κοινωνικών εντάσεων, καθώς η πανδημία έχει καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχει διαταράξει βαθιά τη λειτουργία των σχολείων.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 600 συλλήψεις, στην πλειονότητά τους ανηλίκων. Αξιωματούχοι του υπουργείου δήλωσαν στο AFP πως συνολικά συνελήφθησαν 70 άνθρωποι το βράδυ της Τρίτης και το βράδυ της Τετάρτης.

Τα στοιχεία των ΜΚΟ

Σύμφωνα με καταμέτρηση ΜΚΟ, «έχουν συλληφθεί 1.000 άτομα», ανάμεσά τους πολλοί ανήλικοι, δήλωσε ο Μπάσεμ Τρίφι, της τυνησιακής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (LTDH), κάνοντας λόγο για «αυθαίρετες» συλλήψεις.

«Ορισμένοι συνελήφθησαν χωρίς να έχουν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις, έπειτα από έφοδο στα σπίτια τους», πρόσθεσε, σε συνέντευξη Τύπου όπου συμμετείχαν δέκα οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η LTDH, το συνδικάτο των δημοσιογράφων ή ακόμη η τυνησιακή ‘Ενωση Νέων δικηγόρων.

Σε βάρος άλλων ασκήθηκαν διώξεις ή φυλακίστηκαν για τις μαχητικές τους ενέργειες ή για αναρτήσεις στο Facebook υποστηρικτικές προς το κίνημα διαμαρτυρίας. Τουλάχιστον ένας κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι ετών, σύμφωνα με τις ΜΚΟ. «Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να παρακολουθεί στενά αυτές τις υποθέσεις, δεν θα επιλυθεί η κρίση με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που θα κάνει είναι να ενισχύσει την απόσταση ανάμεσα στον λαό και την κυβέρνηση», είπε ο Τρίφι.

Σε μια ανακοίνωση, οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν για τις «συνέπειες των βίαιων πρακτικών των δυνάμεων ασφαλείας (…) οι οποίες το μόνο που θα κάνουν (…) είναι να επιδεινώσουν την κρίση απόρριψης του Κράτους». Οι ΜΚΟ κάλεσαν τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τις παραβιάσεις, την κακομεταχείριση καθώς και την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Tags: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΜΚΟΣΥΛΛΗΨΕΙΣΤΥΝΗΣΙΑ

Related Posts

Μπάιντεν
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν σε Γερουσία: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο για το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης»

27/02/2021 - 21:03
BioNTech
ΚΟΣΜΟΣ

BioNTech: Τι λέει ο συνιδρυτής της εταιρείας για την πιθανή τρίτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19

27/02/2021 - 20:17
SDF
ΚΟΣΜΟΣ

«Άνοιγμα» από τον ηγέτη των SDF σε πρόεδρο Μπάιντεν για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

27/02/2021 - 19:21

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1991 τερματίζεται ο Πόλεμος του Κόλπου

Μπάιντεν σε Γερουσία: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο για το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης»

BioNTech: Τι λέει ο συνιδρυτής της εταιρείας για την πιθανή τρίτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19

«Άνοιγμα» από τον ηγέτη των SDF σε πρόεδρο Μπάιντεν για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Ουκρανία: Ένας νεκρός από έκρηξη σε νοσοκομείο στην πόλη Τσερνίβτσι

Μιανμάρ: Έντονες συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών με μια τραυματία – «Τέλος» ο πρέσβης στον ΟΗΕ

Κορονοϊός: 1.630 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν όμηροι από απαγωγή σε κυβερνητικό σχολείο

Top News

Έπιασαν γνωστό τραγουδιστή σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Κυψέλη (vid)

Συναγερμός στα social media: Με μήνυμα «παγίδα» στο Μessenger κλέβουν προσωπικά στοιχεία (vid)

Τόνια Σωτηροπούλου: Πάγωσα όταν βρέθηκα δίπλα στον Ρόμπερτ Πάτινσον

Χρήστος Παππάς: Ακόμα και σε Νότια Αφρική και Αργεντινή κάνουν έρευνες - Πώς διέφυγε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής (vid)

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert