Τζαμπαλίγια: Νέο ισραηλινό χτύπημα στον καταυλισμό προσφύγων καταγγέλει η Χαμάς

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε εκ νέου σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αρκετές δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, Τρίτη.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, δήλωσε ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός «σκότωσε ολόκληρες οικογένειες».

Παρότι κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή δεν είναι δυνατός επί του παρόντος, το πλήγμα προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον καταυλισμό όπου αρκετά κτίρια καταστράφηκαν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς κατήγγειλε σήμερα τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κάνοντας λόγο για την «τελευταία (χρονικά) ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας».

«Αυτή είναι απλά η τελευταία (χρονικά) ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας όπου οι μάχες εισήλθαν σε μια φάση ακόμη πιο τρομακτική με ακόμη πιο φρικτές συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο», δήλωσε σε ανακοίνωση εκφράζοντας θλίψη για «τον κόσμο που δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει» για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ, AFP / Φωτογραφίες αρχείου Reuters